Интериор

Малък тавански апартамент с интериор в скандинавски стил

Има нещо много специално в таванските помещения – нещо, което не можем да срещнем в нито един стандартен апартамент. Не знам дали чарът им се крие в скосените тавани или гледките, които предлагат големите прозорци, но наистина има магия, която предполагам, че повечето от вас откриват. Всички нестандартни неща, които са в основата на този тип жилища дават възможност на дизайнерите да работят креативно, превръщайки таванските жилища в едни от най-уютните и топли домове.

Малкото таванско студио, което ще видите в тази статия е с големина от 46 м² и е един страхотен пример за казаното по-горе. Новият му интериорен дизайн е в скандинавски стил и е изключително практичен, уютен и топъл. Запазени и реновирани са старите дървени греди, разположени по протежението на високите тавани, които са превърнати в перфектен декоративен елемент, а в тандем с модерните детайли от интериора, те създават приятно усещане и атмосфера на която е трудно да устоите.

Жилището притежава отворен план, благодарение на който основното помещение се усеща просторно и много ефирно. Големите прозорци, типични за този тип жилища предлагат изобилие от слънчева светлина, която докосва всяко кътче от интериора. В основното пространство са поместени всекидневна, кухня с трапезария и спалня. Всяка зона комуникира със съседната, а прехода по между им е неусетен, което прави жилището много гостоприемно и удобно за неговите собственици.

Следват детайлни снимки на жилището, на които съм сигурен. че ще се насладите, вдъхновявайки се от идеите, които показва това добре организирано и модерно таванско помещение.