Интериор

Свеж и колоритен интериорен проект за малък апартамент [42 м²]

В статията днес ще надникнем в един 3D проект за малък апартамент, предназначен за младо семейство. С големина от 42 м², проектът,  дело на дизайнерката Мария Мовчан показва интериор в предимно минималистичен стил със свежи и динамични цветове, удобни мебели и изобилие от слънчева светлина.

Това, което може би прави най-силно впечатление в интериора на жилището е използването на свежи, наситени цветове, съгласуването на които е направено много професионално, създавайки една хармонична, приятна и много забавна среда за живот.

Първото помещение, в което ще надникнем е отворената всекидневна, съчетана с кухненския бокс и малка трапезарна част. Въпреки, че помещението е малко, то се усеща много по-просторно, благодарение на обилното количество естествена светлина, навлизаща от големите прозорци.

За ведрата атмосфера в стаята се грижат свежите цветове – започваме от цвета „горчица“, в който е решена една от стените, минаваме през дезенираните тапети с пастелни триъгълници, с които е покрита стената зад телевизора, и стигаме до пъстрите плочки, в които е облепен кухненския гръб.

В интериора на основното помещение откриваме и наличието на множество различни осветителни тела, които се грижат за осветеността в различни части от помещението. Така собствениците имат пълен контрол върху осветлението, което им предлага възможността да създават различни сценарии, като например да приглушават цялостно светлината, да концентрират светлината върху зоната за хранене или пък върху дивана в хола, който между другото изглежда изключително удобен за четене.

В останалата част от жилището преобладават предимно светлите тонове, като основен е един много светъл и приятен цвят – бяло кафе. Акцентиращи цветове са жълто, оранжево и небесно синьо, които се срещат на много места в интериора, а за цветовия баланс се грижат подовете от светло тиково дърво.