В обектива

Светът осъди терора в Лондон


Белият дом осъди атаките в Лондон, президентът Доналд Тръмп следи развитието на ситуацията, съобщи говорителят Шон Спайсър.

Тръмп дори е разговарял по телефона с британския премиер Тереза Мей. Той е уверил Лондон, че може да разчита на пълна подкрепа от САЩ, предаде АП.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова изрази съчувствие към ранените и съболезнования към роднините на загиналите в Лондон. Русия не разделя тероризма на категории, а го смята за абсолютно зло, каза Мария Захарова.

Американският вицепрезидент Майк Пенс изрази от името на американския народ съболезнования заради терористичния атентат в Лондон. Пенс разговаря във Вашингтон с британския външен министър Борис Джонсън. Вицепрезидентът потвърди готовността на САЩ да окажат помощ на Великобритания в този труден и тъжен момент.

Полицията на Великобритания обяви, че работи по версията, че радикализирани ислямистки групи стоят зад нападението.

Президентът на Франция и канцлерът на Германия също изразиха своята подкрепа и солидарност към Обединеното кралство.

„Обезпокоени сме от тероризма“, каза Франсоа Оланд. Той припомни, че Франция, която напоследък бе арена на терористични актове, „знае как страдат британците днес“.

Ангела Меркел обяви, че е узнала с тъга за случилото се и че мислите й са с нашите британски приятели и всички хора в Лондон.

Мерките за сигурност в Италия вече са силно затегнати заради предстоящата в събота в Рим среща на върха на ЕС зара…