Бизнес и Политика

Tailor Lamb – модно решение за всеки бизнесмен

Tailor Lamb е българска фирма, собственост на Мирослав Долапчиев и Иво Димитров. Те са приятели и имат обща страст – мъжката мода. Така се разжда идеята за Tailor Lamb, която предлага ушиване на мъжка риза по поръчка. Разликата е в това, че клиентът може да избере всеки един детайл – цвят, плат, ръкавели, копчета, инициали и други. Поръчката става онлайн през платформата на фирмата.

Предприемачите имат и ателие в София, където с удоволствие ще Ви помогнат в избора и ще Ви вземат мерки. А, за най-заетите бизнесмени, фирмата предлага иновативно решение без аналог в България – член на екипа с удоволствие ще дойде до офиса Ви, за да Ви вземе мерки бързо и без да губи ценното Ви време.

До преди броени дни Tailor Lamb беше част от “Веста“, шивашка компания за дрехи. Там се шият предимно униформени облекла. Сега вече Tailor Lamb съществува като отделна компания.
Цената за риза варира от 95 до 160 лв. Това е напълно приемлива цена за риза по поръчка, тъй като добрата конфекция в София предлага е около 200 лв., а големите брандове като Armani, предлагат артикулите си за над 250 лв.

Двамата предприемачи знаят от къде да купуват качествен плат. Те поддържат голяма наличност постоянно, за да могат да предлагат голям избор на своите клиенти. Те, обаче, споделят, че мъжете рядко екпериментират и избират най-вече черно и синьо. Редовните клиенти, които имат доверие на марката вече си позволяват да експериментират.

„Качествената риза се познава по плата и ушиването – на всеки сантиметър трябва да има 8-10 шева, а в конфекцията са 5.“, казва Иво.
Предприемачите се стараят да предоставят качествен продукт на своите клиенти, защото това е основата, на която се гради един успешен бизнес.

Компанията се е фокусирала върху ризите, но имат и гама от вратовръзки, папионки, шалове и други. В момента работят по линия спортно-елегантни сака.
„Това е посоката, в която искаме да вървим – бизнес, но и casual облекла.“, коментира Иво.