В обектива

Съдят Стивън Кинг за половин милиард долара


Американският писател Стивън Кинг бе обвинен, че е плагиат. Срещу световноизвестния майстор на перото е подаден съдебен иск на стойност 500 милиона долара, съобщи TMZ.

Оказало се, че образът на главния герой от поредицата на Кинг „Тъмната кула“ е заимстван от автора на комикси Стивън Грант.

В съдебния иск се казва, че двамата герои имат еднакъв външен вид, бият се срещу чудовища, пътуват във времето, и са „романтични приключенски герои“.

„Тъмната кула“ е една от най-известните поредици на Стивън Кинг. Книгите разказват историята на Роланд Дисчейн – последният стрелец, който в продължение на много години преследва врага си, известен като „мъжът в черно“.

Действието се развива в свят, излязъл като че ли от апокалипсиса. В магическия свят властват злите сили, а планетата се е превърнала в дом на странни същества.

Интересно е, че и двамата герои – и в комикса, и в книгата – са облечени като каубои. Авторите на комикса искат компенсация в размер на 500 милиона долара.

„Тъмната кула“ ще се появи и на големите екрани през лятото на тази година. Матю Макконъхи ще играе в главната роля на продукцията….