В обектива

Играта, убила млади рускини, притесни и Европа


Играта в социалните мрежи, довела до самоубийството на млади рускини, плъзна и в Европа, алармира „Евронюз“. Забелязва се ръст на случаите, в които младежи искат да сложат край на живота си заради играта.

„Синият кит“ придоби популярност в Русия, където над 130 души се самоубиха. Тийнейджъри са получавали инструкции в социалните мрежи да гледат филми на ужасите по цял ден, а на 50-ия ден от „мисията“ да сложат край на живота си. Зловещата игра е давала задачи на участниците в нея, някои от които ставане в 04:20 часа сутринта и слушане на определени песни.

Наскоро във Франция момиче е било спасено при опит да се обеси в Па дьо Кале, разкри „Паризиен“. Подобни случай е имало и в Англия.

Някои от тийнейджърите са били призовавани да използват нож или бръснач, с които да направят формата на кит на китката си, става ясно от докладите на полицията в Русия. Има опасения, че зловещите умове, стоящи зад тази игра на смъртта, може да са отговорни за 130 смъртни случая в цялата страна между ноември 2015 и април 2016 година.

Руските служби започнаха разследване, а европейските сили за сигурност също са в готовност да стигнат до авторите на зловещата игра със смъртта….