Максинет Медия, Спорт

Тенис център “Санта Марина” открива сезон 2017 с надпреварата от “Купа Дейвис”

Тенис сезонът в Тенис център “Санта Марина” ще бъде официално открит с българското домакинство на най-значимото отборно състезание по тенис за мъже Купа Дейвис, организирано от Международната тенис федерация (ITF), което ще се проведе от 4 до 8 Април 2017 в курорта. За трети пореден път ще бъде даден официален старт на програма от престижни национални и международни състезания през периода от Април до Октомври на осемте твърди корта във ваканционното селище Санта Марина в Созопол.

Tennis Centre Santa Marina SozopolОт тенис центъра тази година са подготвили богат Календар от събития за открития сезон с атрактивна програма към различните видове публики – зрители, професионалисти, любители и деца. “Откриваме третия тенис сезон в Санта Марина в момент, в който тенисът като спорт започва да привлича все по-голям интерес от родната ни публика. Съобразили сме програмата за открит сезон 2017, както с разнообразие от международни турнири, които са отлично поле за изява на българските професионалисти и предизвикват сериозен зрителски интерес, така и със специална серия за любители, които умело съчетават тенис, забавление и почивка. Още в началото на сезона ще се проведе FPI Green Cup, дълъг тенис-уикенд с много победители, а в края на Май сме подготвили и специална надпревара за малки шампиони до 10 години FPI Bowl, също с много интересни и атрактивни награди”, заяви Изпълнителният директор на
FPI Hotels and Resorts, Никола Петков.

Пълният Календар от Април до Октомври 2017 година ще бъде официално представен пред медии на 4 Април 2017 година в тенис курорта. Сезонът се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол и Тennis24.bg.