В обектива

Бомба застрашава грандиозно събитие в Лондон


Прочутата регата с лодки по Темза между отборите на Оксфордския и Кеймбриджкия университет може да не се състои тази година. Причина е открита бомба от Втората световна война, предаде Би Би Си.

Организаторите изразиха опасения, че 163-ото издание на състезанието може да не се състои. Полицията трябва да вземе решение.

Експлозивът е бил намерен на брега на река Темза в западната част на британската столица. Ако силите за сигурност преценят, че сигурността на състезатели и зрители е застрашена, то ще отменят събитието.

Регатата между двата университета е най-старото и престижно състезание по академично гребане в света. Първата регата е проведена през 1829 година. Всяка година – с изключение годините на двете световни войни – студенти от Оксфордския и Кеймбриджкия университет са мерили сили.

Организаторите предвиждат над 300 000 души да присъстват по трибуните на регатата, която се чака с огромен интерес от британците.

Лондонската полиция е изпратила екипи, за да обезопасят региона, в който е намерена бомбата. Пътищата в региона обаче няма да бъдат затворени….