Интериор

Сатирата празнува 60 години с премиера на „Щастливеца“


Сатиричният театър празнува своя 60-и юбилей. Две премиери ще отбележат годишнината – на 5-и и на 7-и април – „Щастливеца” от Руси Божанов под режисурата на проф. Здравко Митков, директор на Сатиричният театър „Алеко Константинов”.

„Аз съм израснала в този театър, проходила съм на тази сцена. Но никога не съм си представяла, че ще играя в пиеса за 60-ата годишнина на театъра. Много се вълнувам”, коментира за Нова тв актрисата Алекс Сърчаджиева.

„Тази година отбелязваме и една тъжна годишнина – 120 години от убийството на Алеко Константинов. Убийството на един български интелектуалец, политик. Една тъжна годишнина, но въпреки всичко той е бил един усмихнат човек дотолкова, доколкото е автор на едни от най-ярките комически произведения на българската литература”, коментира проф. Здравко Митков, директор на Сатиричният театър „Алеко Константинов”.

„В нашият спектакъл този позитивизъм, който носи Алеко. Това, в което вярва – че нещата ще отиват към по-добро, аз също вярвам в това. Затова казвам: „Аз съм тук и ще ме има”, заяви актьорът Калин Врачански. И добави, че никога не си е представял, че ще изиграе тази роля в Сатиричния театър….