В обектива

Супер удар на белгийските нарко-ченгета


Белгийската полиция залови край бреговете на страната 1.25 тона кокаин. Пазарната стойност на дрoгата надвишава 60 милиона евро, съобщи прокуратурата в Брюж, цитирана от „Ройтерс“.

Кокаинът, разпределен в 25 пакета от по 50 кг, се носел по вълните в белгийски териториални води, уточняват от прокуратурата.

Властите не са установили кой е изхвърлил пакетите в океана и кой се очаква да ги прибере с по-малки плавателни съдове, посочи източникът. На този етап няма задържан заподозрян, а наркотикът е бил унищожен.

Подозрителните пакети били забелязани да се носят по водата в неделя следобед от екипажа на датски кораб, който уведомил белгийските власти.

През март 2015 г. на 20-ина километра от Остенде във водата бяха открити спортни сакове с около 960 кг кокаин на стойност близо 50 млн. евро.

Този метод не е нов, но той започва да се използва все по-близо до нас, каза тогава магистрат от Антверпен, специализиран в дела за наркотици.

Според вестника трафиканти от Южна Америка все по-често изхвърлят дрога край европейските брегове от големи контейнеровози, а техни съучастници я прибират с катери….