В обектива

Терор в Стокхолм – ОБЗОР (ВИДЕО+СНИМКИ)


Извънредна ситуация в шведската столица Стокхолм. Камион се е вряза по-рано през деня в тълпа на оживена улица в града.

Шведската полиция съобщи, че според предварителната информация, с която разполага, четирима души са загинали и 15 са ранени при нападението с камион в центъра на Стокхолм, предаде „Ройтерс“.

Арестуван е мъж в северната част на Стокхолм, който се е признал за извършителя на днешното смъртоносно нападение с камион в центъра на града. Това съобщава вестник „Афтонбладет“, цитиран от „Ройтерс“. Вестникът се позовава на неназовани източници.

Мъжът бил с леки наранявания и твърдял, че е отговорен за атаката. Полицията потвърди, че е арестуван мъж, който може да е свързан с нападението. Според последните информации обаче вероятно той не е убиецът от Стокхолм.

Според някои данни трима души са изскочили от кабината на камиона и са започнали да стрелят, но подобна информация също не беше потвърдена.

Стотици души са бягали за живота си, след като машината се забила в ъгъла на сграда. Свидетели разказват за чути изстрели. На кадри, излъчени по телевизиите, се виждаха няколко души, които лежат на улицата. Имаше и покрити тела

Инцидентът стана на главната пешеходна улица „Дротнингатан“ минути преди 15.00 часа местно време, съобщава Би Би Си. Говорител на местната полиция допълва, че в 14.53 часа е постъпил сигнал за помощ и ранени хора.

„Полицията получи сигнал, че лице в превозно средство е ранило други хо…