Интериор

Рок легенди и рап икона в Залата на славата (ВИДЕО)


Групите Pearl Jam, Electric Light Orchestra и Yes, певицата Joan Baez и покойният рапър 2Pac бяха въведени в Залата на славата на рокендрола на церемония в Ню Йорк, съобщиха „Ройтерс“ и ТАСС.

Участниците в церемонията почетоха паметта на един от основоположниците на рокендрола Чък Бери, който почина през март на 90 години. Легендарният музикант е сред първите изпълнители, въведени в Залата на славата през 1986 г.

Въпреки че церемонията беше в Ню Йорк, самата Зала на славата на рокендрола е в Кливланд.

Изпълнителите трябва да са издали първата си плоча най-малко преди 25 години, за да попаднат сред номинираните. Решението кои да бъдат въведени се взима от феновете с гласуване на сайта на рокпантеона и от около 800 експерти – музикални критици и представители на рок индустрията.

Освен Чък Бери, в нея са въведени такива групи и изпълнители, като The Beatles, Боб Дилън, Елвис Пресли, The Rolling Stones.

От името на 2Pac, смятан за един от най-влиятелните представители на хип-хоп, на церемонията присъстваше Снуп Дог. Той изнесе затрогваща реч. Алиша Кийс изпълни медли от песни на 2Pac, сред които бяха „Dear Mama“ и „Changes“.

Pearl Jam наелектризираха публиката в спортния комплекс „Барклис сентър“ с изпълнение на най-известните си песни.

Певицата на протеста Joan Baez, която е на 76 години, призна, че се надява тази чест да й помогне младите хора да научат за нея и какво е постигнала. Тя разказа как внучката …