В обектива

Стрелба в начално училище в САЩ. Двама убити


Най-малко двама души са убити при стрелба в начално училище в Сан Бернандино, съобщава АП. Властите смятат, че сред загиналите е и самият стрелец. Разследва се версията за опит за убийство, последвано от самоубийство.

От полицията съобщават, че има поне двама ученици са настанени в болница. Стрелбата е станала в класна стая.Силите на реда определят нападението като самоубийствен акт. Говорителка на училището заяви за местна телевизия, че става дума за семейна кавга. Училището преподава на деца от детската градина до шести клас.

Стрелбата се случва на фона на тревожната статистика на градската управа на Сан Бернардино, която отчита значително нарастване на насилието.

През 2016 г. има 62 убийства в Сан Бернардино. Това е увеличение от 41% спрямо предходната 2016 г. година. Миналата година беше най-смъртоносната за града от 1995 г..

Насилието е открита рана за града, който се опитва да се възстанови от продължителна криза и терористичната атака от 2015 г.

На 2 декември 2015 г. най –малко 14 души бяха убити, а други 17 души – ранени. Двамата нападатели – мъж и жена бяха застреляни при престрелка с полицията след преследване с коли.

Нападателите бяха идентифицирани като съпрузите Ташфин Малик и Саид Фарук….