Интериор

Омагьосващият нов проект на Нина Николина (ВИДЕО)


Нина Николина представи пред света новия си проект — песента „Яна“. В основата си, тя е македонска народна песен, а новият аранжимент е на е на Мага.

„“Яна“ е народна песен, много дълго търсена, премислена и изстрадана. Тя е много стара и много пята, но неиздавана до момента в България. Откри я доц. д-р Веселка Тончева — фолклорист. Песента се е пресявала, като песъчинка, оваляна от вълните стотици години. Това беше предизвикателството за нас — как да запазим формата и как да я направим да звучи съвременно”, споделя изпълнителката за песента.
​Видеоклипът е по идея на Георги Тошев, но е реализиран от известния фотограф Павел Червенков, който дебютира като режисьор и оператор.

“Идеята за клипа към песента „Яна“ е да бъде фотографски — в градска, по-скоро условна, среда. Всяка песен с народен текст, има сюжет. В „Яна” искахме да избягаме от сюжета”, разказа Нина Николина.

“За нас беше важно усещането, настроението на песента, ритъма. Това е клип на усещането, без претенции, който не отнема настроението на песента, а го допълва”, обяснява още тя.