В обектива

Смърт заради 200 турски лири


Инцидентът с балон в Кападокия, който отне живота на френски дипломат, е предизвикан заради скандал за 200 турски лири, предаде „Хюриет дейли нюз“.

На 9 април при полет над забележителните пейзажи на красивата турска област балон с горещ въздух се разби. При инцидента загина един турист, а няколко други бяха ранени.

По-късно стана ясно, че загиналият е френският зам.-консул в Истанбул Винсент Комонт. Оказва се, че причина за трагичното падане и скандал между туристка и водача на балона.

След 30 минути във въздуха човекът, управляващ балона, заявил, че трябва да кацнат заради силния вятър. Една от туристките вдигнала скандал, заявявайки, че е платила 200 турски лири (малко над $50) за удоволствието. На земята на туристите е било обещано, че поне 1 час ще летят във въздуха.

Двамата са започнали спор. Водачът не е забелязал електрическия кабел, в който се закача част от балона. Френският дипломат умира при инцидента, а няколко други души са ранени.

Кападокия е предпочитана туристическа дестинация в Турция. В превод името на местността означава земя на красивите коне. Полетите с балони са предпочитани от туристите.

След трагичния инцидент полицията е задържала Бекир Г., управлявал балона. По случая се води разследване. 20 души са пътували във въпросния балон….