Бизнес и Политика

Как да станеш милионер?

Взимаш добра заплата и все още имаш финансови проблеми? Това е проблем за много хора. А, какво остава за онези, които взимат минимална работна заплата? Това е така, защото повечето от нас не умеят да управляват парите си правилно. Истината е, че съвсем малки промени в мисленето и действията ни могат да променят финансовата ни сигурност и това се отнася дори за хората, които взимат малка заплата.

Създайте си принципи
Принципите, свързани с финансите са много полезни. Определете си бюджет за покупките и опитайте да не го надвишавате. Ако онова прекрасно сако струва повече, от колкото можете да отделите от бюджета си, може би не е разумно да го купувате.

Забогатявай без да го показваш
Когато си богат е трудно да не показваш, че си такъв. Обикновено погледите се обръщат към спортната ти кола или марковия костюм, но истината е, че не е нужно да парадираш с богатството си. Много милионери, които са „вряли и кипяли“ в милионерския живот споделят, че са се научили да пестят парите си, вместо да купуват ненужни вещи.

Следете парите си
Да следете трансферите на банковите си сметки постоянно. Има няколко приложения, които могат да Ви помогнат да следите трансферите си, както и наличието на лични средства в банковите си сметки.

Изкарвайте още пари
Колко и сложно да Ви се струва – опитайте. Ако винаги сте мечтали да се занимавате с нещо, то превърнете го в хоби, от което, обаче, ще изкарвате пари. Заделяйте парите в спестовна сметка. Най-хубавото е, че в един момент можете да се окажете със собствен бизнес и значителна сума пари.

Помислете за старините
Когато си на 20 години е трудно да мислиш за пенсия, но се налага. За да не разчитаме само на пенсията е добре да имаме заделена сума настрана. Освен това ако спестяваш в продължение на 45 години (от 20-годишна възраст до 65 годишна възраст) и сумата се олихвява, когато се пенсионираш може да се окажеш милионер.

Мисли различно
Според експертите е важно да се спестява дори и да взимаш малка заплата. Правилния ред е:
-Спести определена сума
-Плати сметките
-Изхарчи останалата сума, както сметнеш за добре.