Интериор

Свързване на два апартамента в един за семейство с четири деца

Жилището, което ще разгледаме в тази статия се намира в модерния квартал „Новопечерские липки“ в Киев. Собственост на семейство с четири деца, големият апартамент същност представлява две отделни по-малки жилища, свързани по интересен начин в едно цяло, за да посрещнат нуждите на голямото семейство.

За интериора на проекта са отговорни дизайнерите от Киевското студио Кiwi-creative, който споделят, че добрите резултати са постигнати най-вече чрез добрата комуникация с техните клиенти. Още от първата им среща, собствениците на жилищата били категорични, че искат двата апартамента да бъдат обединение в едно цяло, а също така били напълно наясно с това как биха искали да изглежда техния бъдещ дом. Накратко, те поискали функционален и стилен интериор, изпълнен със съвременно изкуство. Нека видим постигнатите резултати – ще ви харесат!

Както вече споменахме, жилището е резултат от свързването на две по-малки, като при това свързване са обособени три основни зони – зона за децата с три отделни детски стаи, родителска спалня със собствена гардеробна и тоалетна и общи помещения. Интериорът на жилището е интересна смесица от класически и модерен стил, мебелите са от реномирани производителите, а декорациите и всички арт елементи са лично подбирани от собствениците на жилището, по което личи, че те са хора с вкус. Изключително голямо внимание е обърнато на осветлението, което в съчетание с висококачествените материали и професионалния подбор на цветове е довело до изключително добри резултати.

Накратко ще минем през основните помещения, като ще бъда пестелив с думите, тъй като професионалните фотографии направени от Андрей Авдеенко говорят по-добре от мен.

С влизане в жилището ни посреща коридорът, който изглежда като вход на стилна арт галерия, а благодарение на амбиентното и акцентиращото осветление, визията му е още по-впечатляваща. Тук са разположени няколко големи гардероба, които се грижат за съхранението на сезонните дрехи на цялото семейство.

Всекидневната, кухнята и трапезарията са обединени в едно голямо помещение, в което се усеща много простор и приветливост. По желание на собствениците трите помещения не са разделени от стени, като единственото разделение между отделните зони се усеща от различната подова настилка. В тава помещение цветовете са ограничени до по-неутрални тонове, съчетани с естествения цвят на дървото, като цвят внасят няколко цветни мебела, а също така и една внушаваща картина на стената.

Единия от балконите в тази зона е приобщен към вътрешната част на жилището, като по индивидуално желание е преобразуван в зоната за отдих, където възрастните могат да седнете удобно, наслаждавайки се на чаша хубаво вино или да почетат любимата си книга. Седалки в тази зона също изпълняват функцията на пространство за съхранение.

Стаята, отредена за родителска спалня е отделен от останалите и е превърната в лично пространство, разполагащо със собствен гардеробна и баня с тоалетна. Стаята е просторна, цветовата палитра отново се върти около неутралните тонове с преобладаващ акцентиращ цвят бледо синьо.

А сега, остана да се насладите на професионалните снимки, показващи в детайли този стилен и изпълнен с интересни детайли дом.