В обектива

Издирват мъж, убил човек на живо във Фейсбук


Американската полиция издирва мъж, убил възрастен човек на живо в социалната мрежа Фейсбук, предадоха американските медии.

Инцидентът е станал в град Кливланд, щата Охайо. 37-годишният Стив Стивънс е заподозрян за убийството. Жертвата му е на 74 години, по всяка вероятност избрана на случаен принцип.

Американецът е убил възрастния човек, като предавал на живо от профила си в социалните мрежи. По-късно е изтрил публикацията. Полицията е започнала мащабна операция по залавянето му.

В отделно видео Стив Стивънс споделя, че до момента е убил 13 души и търси следващите си жертви. Полицията обяви, че издирваният е опасен и предупреди местното население да бъде нащрек.

Силите за сигурност разпространиха снимка на убиеца. Униформените призоваха 37-годишния мъж да се предаде.

Си Ен Ен информира, че е възможно убиецът да е избягал в друг щат. Мобилните клетки са засекли телефона му на 160 километра източно от Кливланд. Полицията продължава издирването му.

Полицията си съдейства с ФБР. Кметът на Кливланд Франк Джаксън отправи призив към издирвания да се предаде, защото „в крайна сметка ще бъде заловен“ от силите за сигурност.

Властите потвърдиха за една жертва на Стив Стивънс. Възможно е обаче останали 13 – за които твърди американецът – да не са истина….