В обектива

Тръмп: Стената с Мексико върви по план


Президентът на САЩ Доналд Тръмп подчерта, че обещаната от него стена по границата с Мексико ще бъде построена, преди да завърши мандатът му, предаде „Фокс нюз“. Той обаче не пожела да коментира дали очаква проблеми в Сената по темата.

Демократите заплашиха да провалят цялата бюджетна сделка заради искане тя да включва и искането на пари за стената, съобщи ДПА.

В отговор на журналистически въпрос Тръмп заяви, че „стената ще бъде построена, 100 процента “ и ще има огромно въздействие върху спирането на трафика на хора. Той каза, че очаква строежът да започне скоро и че може би е съгласен да почака до септември за финансирането.

Вестник „Вашингтон пост“ писа, че лидерите на републиканците в Конгреса са предложили вчера проектобюджет, в който не са включени разходите за стената. Това е било направено, за да не се стига до принудително спиране на финансирането на дейността на правителството поради липса на бюджет за тази финансова година, съобщи ТАСС.

Засега се планирало отпускане на пари за ремонт на сегашните съоръжения по границата и модернизиране на средствата за следене на границата….