В обектива

Стивън Сегал вече е в списъка на враговете на Украйна


Името на американския актьор Стивън Сегал вече фигурира в списъка на враговете на Украйна. Причина е посещението му в Крим.

Центърът „Миротворец“, който се занимава с престъпления и рискове за националната сигурност на Украйна, вписа Сегал в черния си списък. След посещението в Крим – анексиран от Русия през 2014 година – американецът вече е персона нон грата в Украйна.

От „Миротворец“ посочват, че актьорът е обвинен в незаконно преминаване границата на Украйна. Организацията цитира статии в сайтове, в които се посочва, че Сегал подкрепя сепаратистите в Украйна.

Центърът е създаден през пролетта на 2014 година от група научни работници и специалисти по изследването на факторите, представляващи сериозна заплаха за украинската държава и украинското общество. Дейността на „Миротворец“ се базира преди всичко на източници на информация, които са публично достъпни. Ръководител на Центъра е Роман Зайцев, бивш служител на териториалната дирекция на Службата за сигурност на Украйна в Луганска област.

През месец септември 2016 година американският актьор заяви, че в бъдеще може да получи руско гражданство. Той каза, че харесва Русия и нейната богата култура.

След анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна Европейският съюз наложи икономически санкции на Кремъл….