Интериор

Колоритен и забавен интериорен проект за детска стая

В статията ще ви покажем един интериорен проект за детска стая, вдъхновен от комиксите, който освен, че забавлява детето, цели и да го възпитава и да му помага да растат силно, справедливо, умно и смело. Интериорът на детска стая има всичко необходимо за едно подрастващо дете, предлагайки обособено място за игри, учене и спорт.

Интериорният дизайн е изцяло насочен към развитие на творческото мислене у детето. Всеки детайл от стаята е стилизиран по някакъв интересен начин, като например входната врата, която е дигизирана като английска телефонна кабина. Цветовата палитра е особено богата, но въпреки това не е претоварена. Избрани са активни цветове – такива, които създават усещане за динамика, без да се разваля цялостната визия на детската стая.

Източниците на светлина в стаята играят голяма роля в цялостната визия на стаята. Осветлението има сложна конфигурация, поради интересната структура на окачения тавана, която представлява символ на един от най-обичаните супергерои – „Батман“. Дизайнът включва мека светлина от скрита (амбиентна) подсветка (която може да се използва и като нощна светлина, или за да създаде атмосфера за игри), както и активното светлината от вградените осветителни тела в останалата част на тавана.

Основната цел на мебелите в детската стая е те да са удобни и лесни за почистване и организиране. Работното място прилича на истински „команден център“, благодарение на дизайнерския стол, който е специално разработен за професионални геймъри. Плота на масата е свързан към рафтовете и шкафовете, които заедно изграждат единен и удобен модул за писане на домашни и извънучилищни занимания. Леглото, което е част от големия модул е заобиколено от два гардероба, готови да поберат всичките дрехи на малчугана. 

Интересно решение в стаята е да не се монтира телевизор, въпреки, че мястото за такъв е предвиден. На негово място е поставена дъска за задачи.

Повечето детайли в стаята са тематични, създавайки една безгрижна, но и подредена детска среда, която цели да осигури на детето спокойни моменти за игри, удобно място за учене и лесни за подреждане и чистене мебели, които то само да поддържа, създавайки у себе си стабилни навици.