Интериор

”Европа танцува” на 8 май под куполите на Ларгото


Танци на европейските народи ще представят професионални и любителски състави на концерта „Европа танцува“ на 8 май от 16.00 ч. под куполите на Ларгото.

Събитието по повод на 9 май – Деня на Европа, е в рамките на Европейския музикален фестивал. Входът е безплатен, съобщават организаторите.

Чешка полка, австрийски валс, италианска тарантела, полска мазурка, румънски, гръцки, испански и норвежки танци ще види и ще чуе публиката на музикално-танцовия проект. Българската фолклорна традиция също ще бъде представена подобаващо в спектакъла.

Ще участват 15 танцьори от трупата на Нешка Робева „National Art“, танцови двойки от формацията „Азтиденс“, специализирана в европейските народни танци, както и детският фолклорен ансамбъл „Здравец“ с ръководител Георги Стоянов.

Много хумор, добро настроение и изненади за публиката са подготвили и водещите на концерта – солистите на Музикалния театър Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски.

Музиката ще изпълнява на живо Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Концертът бе планиран и обявен за откритото пространство на площад „Независимост“, но поради неблагоприятната метеорологична прогноза за 8 май ще бъде на закрито – в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“.

Достъпът е откъм подлеза между Министерския съвет и президентството и откъм входа на метрото (църквата „Св. Петка Самарджийска“).

„Европа танцува“ се организи…