Интериор

Проект за комбинирана кухня и всекидневна с модерна визия

Спокоен, тих, модерен – тези три неща изскочиха в главата ми, веднага след като видях този проект. След като се запознах с детайлите около него, се оказа, че съм адски прав – неговия собственик е млад студент, който обича да купонясва навън, а в домът си предпочита спокойствие и тишина, харесва модерното излъчване и семплите линии. Е, по всичко личи, че проектът за новата му всекидневна ще оправдае всичките му очаквания.

Бял цвят, много дърво, зелени детайли и много светлина – един изключително просторен интериор, който буквално можеш да усетиш как диша. Пространството е разделено на две – кухненска и дневна зона, като двете се открояват коренно една от друга, но същевременно се допълват.

Кухненската зона е в строго минималистичен стил – прави линии, бял гланц и липса на детайли, докато бялото в дневната зона е съчетано с присъствието на дървени панели, дървен под, таван и няколко зелени растения, които заедно създават една много по-топла и приветлива жилищна среда.

Кухненският бокс, колкото и малък да е той е изключително добре организиран – подреден и функционален. Той предлага богат набор от скрити електроуреди, достатъчно свободно място върху работния плот и много добра осветеност, благодарение на белите гланцирани фасади на кухненското обзавеждане, които отразяват всеки лъч светлина.

Дневната зона е отделена от кухненската чрез висок бар, който е основното място за хранене в стаята. Освен него, визуалното разделение между двете зони е осъществено и чрез използването на различни подови настилки, като в хола е избрано дърво, което е добре съчетано с дървените панели, с които е предвидено да бъдат покрити част от тавана и една от стените.

В основата на всекидневната е големия диван, който изглежда изключително удобен, а бар плота е толкова близо, че собственика може да достига до поставените върху него храна и напитки, пренасяйки ги върху холната масата дори без да ставате. Над диван откриваме интересна декорация, покрита с естествена растителността, която все по-често липсва в бетонната джунгла.

В жилището е предвиден още един висок бар, който е разположен в дъното на стаята, под прозореца и прилича на голям перваз. Неговата идея е да се използва за разпускане – чаша хубаво вино, интересна книга или хубава компания, допълнени от милионите светлини на големия град, които се виждат от прозореца.