Интериор

Букмейкъри прогнозират трето място за България на Евровизия


България е на трето място според букмейкърите за евентуалните победители на песенния конкурс Евровизия.

Английският вестник “Метро“ коментира дали конкурсът може да бъде спечелен за първи път от десет години насам от песен, изпълнявана на различен от английския език, и дали победата ще е на България или Белгия, чиито представители пеят на английски.

Изданието посочва, че, според букмейкърите, на първо място е представителят на Португалия, който пее на родния си език, следван от Италия, чийто изпълнител също пее на родния си език.

За последно песен, изпълнявана на различен от английския език, е печелила Евровизия през 2007 г. Това беше композиция, изпята на сръбски език от Мария Шерифович.

Челната петорка на букмейкърите за тазгодишното издание се оформя от България (трето място), Белгия (четвърто място) и Великобритания (пето място).

След Европейския съюз, Великобритания е готова да напусне и конкурса Евровизия, показва допитване, цитирано от Франс прес.

Според него, петдесет и пет процента от анкетираните искат Великобритания да се оттегли от песенния конкурс. Измежду тях 78 процента са гласували за Брекзит миналата година.

Големият финал на песенния конкурс е тази вечер от 22 ч.

Пожелавам успех на младия български певец Кристиан Костов, който ще представя страната ни довечера на състезанието „Евровизия“ с песента „Beautiful Mess“. Това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си профил в социалната мрежа &qu…