В обектива

Руски магнат заведе дело за клевета


Руски милиардер, приближен до президента Владимир Путин, заведе дело срещу „Асошиейтед прес“ за клевета и нанесени щети, пишат американските и руски медии.

Предприемачът Олег Дерипаска, управляващ втората най-могъща компания за производство на алуминий в света, съди изданието за материал, публикуван през месец март.

В иска се казва, че твърденията за връзка на бизнесмена с Пол Манафорт са неверни и са нанесли щети на магната, който бе обвинен в криминална дейност.

От „Асошиейтед прес“ обявиха, че стоят твърдо зад написаното и ще представят необходимите доказателства пред американския съд.

Според написаното Дерипаска и Манафорт (бившият началник на предизборната кампания на Доналд Тръмп) са имали близки бизнес отношения в периода 2005-2009 година, които са облагодетелствали руското правителство.

„Асошиейтед прес“ твърди, че задкулисните действия са били в интерес на руския президент Владимир Путин. Руското издание „Лента“ припомня, че Кремъл беше обвинен в намеса на американската политическа сцена.

Доналд Тръмп категорично отрича победата му на президентските избори да се дължи на руска намеса. Наскоро Тръмп уволни шефа на ФБР в момент, в който службите разследваха предполагаеми връзки на президента с Москва….