В обектива

Вътрешен враг във ФБР


Основен източник на изтичащите компромати срещу президента на САЩ Доналд Тръмп са бившият директор на ФБР Джеймс Коми и служители от апарата на Белия дом.

Това мнение сподели пред телевизия „Фокс нюз“ Карл Роув, бившият ключов вътрешнополитически съветник на 43-я президент Джордж Буш младши, архитект на изборните му победи през 2000 и 2004 г., предаде ТАСС.

„Най-големият организатор на изтичания у нас е Коми, който използва записи и докладни записки, предоставяни чрез негови приятели на печата“, заяви Роув, който работи в една от най-големите структури на Републиканската партия – т. нар. комитет за политически действия „Америкън кросроудс“.

Той изрази учудване, че Тръмп все още не е сложил край на тези действия, предприемани от негови противници в апарата на Белия дом. „Озадачава ме, че толкова много хора от Западното крило (на Белия дом, където се намира Овалният кабинет на президента и тези на най-близките му помощници, бел. ТАСС) клеветят свои колеги, с което правят мечешка услуга на президента. Но това е тяхно съзнателно решение“, убеден е Роув.

Той препоръча на държавния глава да проведе откровен разговор със служителите от апарата на Белия дом, за да станат напълно ясни нещата. „Щом те клеветят свои колеги, същевременно клеветят и президента. Щом клеветят президента, значи клеветят администрацията, с което накърняват способността й да служи на народа“, обясни Роув.

Опозиционната Демократическа парт…