В обектива

Тръмп: Пред нас стои рядка възможност за мир между Израел и Палестина (ВИДЕО)


Американският президент Доналд Тръмп изрази убеждение при пристигането си в Израел, че е налице „рядка възможност“ за установяване на мир в Близкия изток, предаде „Фокс нюз.

Пред нас стои рядка възможност да донесем сигурност, стабилност и мир в този регион, каза стопанинът на Белия дом, след като самолетът му кацна в Тел Авив. Но това може да стане единствено ако работим заедно. Няма друг начин, допълни Тръмп на международното летище „Бен Гурион“.

Дано първото Ви пътуване в нашия регион се окаже исторически повратен момент по пътя към помирение и мир, заяви Нетаняху на церемонията по посрещането. Той допълни, че Израел споделя стремежа на САЩ към постигане на мир и че страната му протяга ръка към всички свои съседи, които искат мир, включително палестинците.

Президентът „е готов да се ангажира лично“ в усилията за постигане на близкоизточен мир, каза малко по-рано, на борда на президентския самолет „Еър форс 1“, допълни американският външен министър Рекс Тилърсън.

Първият дипломат на Вашингтон каза, че е възможна тристранна среща между американския, израелския и палестинския лидер, но „на по-късна дата“, а не при сегашното посещение, допълва „Ройтерс“.