В обектива

Тръмп във Витлеем: Тук съм, за да помагам за мира


Президентът на САЩ Доналд Тръмп се ангажира във Витлеем, на окупирания Западен бряг, да стори всичко, за да съдейства на израелците и палестинците за сключване на мирно споразумение, предаде „Ройтерс“.

Мирът е избор, който трябва да правим всеки ден, и САЩ са тук, за да помагат в сбъдването на тази мечта, заяви Тръмп в присъствието на палестинския президент Махмуд Абас, с когото разговаря сутринта.

Посещението на Тръмп в Близкия изток и специално във Витлеем „възроди надеждите да бъде подписан договор за всеобхватен мир между палестинците и израелците“. Това заяви след срещата Махмуд Абас, цитиран от телевизия „Скай нюз – Арабия“, предаде ТАСС.

Палестина се обявява заедно със САЩ за постигане на мир с Израел, добави Абас. Конфликтът по думите му не се дължи на религиозните различия, а на това, че Израел продължава окупацията (на палестински земи) и строи нови селища там. Абас отбеляза също, че палестинците са готови за сътрудничество в борбата с тероризма.

Тръмп остро осъди атентата в британския град Манчестър, извършен според него от „зли неудачници“, и поднесе дълбоки съболезнования на близките на загиналите, предадоха световните агенции.

Толкова прекрасни, жизнени, обичащи живота млади хора, убити от зли неудачници. Няма да ги нарека чудовища, тъй като това би им харесало, заяви Тръмп.

Терористите и екстремистите, както и онези, които ги подпомагат, трябва да бъдат изхвърлени от обществото ни завинаг…