В обектива

Телефон спасил една от ранените в Манчестър


Мобилен телефон е спасил живота на жена, намираща се близо до атентатора самоубиец в нощта на трагедията в Манчестър, съобщи „Манчестър ивнинг нюз“.

Лиса Бриджит се разминала на косъм от смъртта именно благодарение на телефона, по който говорела след концерта на Ариана Гранде в „Манчестър Арена“.

След представлението на американската поп звезда атентатор самоубиец се взриви във фоайето на голямата зала, убивайки над 20 души и ранявайки десетки други.

Дамата от Уелс била близо до мястото на експлозията. Метални парчета от самоделната бомба са ранили жената, за щастие не фатално. Едно от парчетата отрязало средния й пръст. За късмет обаче телефонът поел удара и предпазил главата й.

Лиса Бриджит е щяла да бъде сред жертвите, ако в този момент не е говорела по телефона, сподели нейният съпруг. Шрапнел се озовал в прилепения до ухото й мобилен апарат.

Разследващите разкриха, че бомбата на атентатора е била скрита в раницата му. След атентата, отговорност за който пое групировката „Ислямска държава“, властите арестуваха няколко души.