В обектива

Хулиганът Тръмп вилнее в Брюксел (ВИДЕО+СНИМКИ)


Общуването на Тръмп с натовските и преди това европейските лидери беше стриктно наблюдавано от журналистите, тъй като той се срещна с много от тях за първи път и някои от първите впечатления трудно ще се забравят, съобщи „Ройтерс“.

По време на обиколката из новата централа на НАТО Тръмп буквално избута черногорския президент Душко Маркович, за да се озове в центъра на групата. След като се подреди до генералния секретар Столтенберг, Тръмп си оправи небрежно костюма, усмихна се и започна да разговаря с литовската си колега Далия Грибаускайте, пренебрегвайки Маркович, посочва „Ройтерс“.

Двете ръкостискания на Тръмп с френския президент Еманюел Макрон също направиха впечатление. Първото беше, когато двамата се срещнаха за работен обяд. Двамата си стиснаха ръцете доста силно и продължително. На кадрите се видя как кокалчетата им побеляха.

Второто ръкостискане беше на срещата на върха на НАТО. Тръмп сграбчи ръката на Макрон и я разтърси енергично. На снимките изглежда, че Тръмп придърпва Макрон по-близо, докато той се дърпа назад и се опитва да се освободи от хватката му. Не за първи път ръкостикания на Тръмп привличат вниманието.

Неотдавна японският премиер Шиндзо Абе сякаш въздъхна от облекчение, след като Тръмп пусна ръката му след крепко здрависване, припомня „Ройтерс“….