В обектива

Повечето американци смятат Русия за враг


По-голямата част от американците виждат в лицето на Русия враг, става ясно от ново социологическо проучване на „Фокс нюз“, в което са запитани над хиляда души.

Русия попада в списъка на страните, които са най-големи врагове на Щатите – 64% от анкетирани виждат неприятел в лицето на Кремъл. Въпреки това руснаците са едва на четвърто място в класацията.

Най-големият враг на страната им е Северна Корея, смятат 93% от анкетираните американски граждани. На второ място е Иран – 80%, следвана от Сирия – 76%.

73% от анкетираните американци смятат, че президентът Доналд Тръмп възприема Русия като съюзник. Едва 20% са на мнение, че за Тръмп руснаците са неприятел.

А кои са най-големите приятели на САЩ? Анкетираните американци посочват Канада за своя най-близък съюзник и приятел – 96% смятат така. 95% от американците виждат в лицето на Великобритания най-големия приятел, а 92% – Франция. На четвърто място в Германия.

81% от анкетираните американци смятат Мексико за приятел на Щатите. По-голямата част от тях не искат издигането на стена по границата с Мексико….