В обектива

Драконовски мерки в Кардиф! 2000 униформени по улиците

В Уелс е в ход най-голямата операция по сигурността от срещата на НАТО през 2014 година насам, пише „Скай нюз“. Над 2000 униформени са разположени по улиците на Кардиф.

Тази вечер от 21:45 часа българско време ще се изиграе финалът в Шампионската лига между тимовете на Ювентус и Реал (Мадрид). Над 170 000 чужденци вече са в Кардиф в очакване на първия съдийски сигнал.

Мерките за сигурност са драконовски. Полицията иска да осигури безопасността на гостите на града, защото спортно събитие от подобни размери може да стане мишена на терористичен атентат.

Уелската полиция обяви, че има опит в организирането на спортни събития, включително на ръгби мачове и крикет. Британските медии пишат, че се очаква само за този уикенд феновете да похарчат €50 милиона в Кардиф.

Хиляди привърженици и на двата отбора вече са в града в очакване на мача. Около стадиона е най-засилено полицейското присъствие.

През миналата седмица при терористичен атентат в Манчестър след концерт на американската певица Ариана Гранде бяха убити 22 души, а над петдесет ранени.