В обектива

Тереза Мей: Стига толкова!

Британският министър-председател Тереза Мей остро осъди терористичното нападение в Лондон и заяви, че е време да се сложи край на атентатите.

Тя подчерта, че контратерористичната стратегия на Острова трябва да се промени, за да се избегнат нови нападения като тези през последните дни, съобщи „Скай нюз“.

Преди две седмици атентатор самоубиец се взриви в „Манчестър Арена“ след концерт на американската певица Ариана Гранде, а късно снощи трима терористи убиха седем и раниха десетки други в Лондон, преди да бъдат убити.

Това бе и третата терористична атака във Великобритания за последните три месеца, имайки предвид и нападението на Уестминстърския мост на 22 март.

Тереза Мей заяви, че лондонската атака е показала едно – британците до този момент са били „прекалено толерантни към екстремизма“. Това по думите й трябва да се промени незабавно.

Една от мерките, която британският премиер предлага, е да се затвори „безопасното пространство“, което интернет осигурява на терористите за разпространение на идеология.

Тереза Мей добави също така, че предсрочните парламентарни избори във Великобритания остават на 8 юни въпреки вчерашния атентат в столицата.