Изкуство и Общество

Ето го третия касапин от Лондон (СНИМКИ)

Британската полиция потвърди, че третият атентатор от Лондон е Юсеф Загба, 22-годишен италианец от марокански произход, и обяви, че в хода на разследването е арестуван един човек в Баркинг, Източен Лондон, предаде „Ройтерс“.

Вчера полицията идентифицира първите двама атентатори и съобщи, че десет задържани заподозрени са били освободени.

Полицията подчерта, че Загба досега не е привличал вниманието на службите за сигурност. Името му бе съобщено малко по-рано от в. „Кориере дела сера“, отбелязва ТАСС.

Великобритания трябва да работи с други страни за прекъсване на финансовите потоци на тероризма, без значение дали това финансиране се дава със знанието на правителства или не, заяви британският външен министър Борис Джонсън.

На въпрос на журналист за правителствен доклад, който според британски медии се съсредоточава върху ролята на Саудитска Арабия във финансирането на тероризма, Джонсън заяви, че не може да коментира съдържанието на поверителния документ.

Мисля, че с основание говорите за ролята на други страни, без значение дали самите им правителства знаят или не, при финансирането на групировки, които извършват терористични прояви, и при финансирането на джамии, в които се говорят всякакви изпълнени с омраза безумия, каза още Джонсън.

Ние, разбира се, трябва да обърнем внимание на това. Това обаче по никакъв начин не извинява престъпниците, боклуците, които са…