Интериор

Миниатюрен амартамент с интересни идеи за спестяване на място [22 м²]

В статията ще видите едно наистина малко пространство, превърнато във приятен за живеене времен дом. Жилището се намира в Сидни, Австралия, а дизайнерите, седящи зад неговия интериор са професионалистите от Architect Prineas, които са постигнали невероятни резултати, предвид оскъдното пространство.

Малкото градскo студио е с големина от 22 м² (да, наистина е толкова малко), които са заети от едно основно пространство, съчетано с малка, но удобна баня. Дизайнерите са вложили цялата си креативност в този проект, като са се постарали да използват всяко кътче от малкото пространство. Създадени са многобройни места за съхранение с различни обеми, което прави този апартамент не само визуално и естетически издържан, но и изненадващо удобен.

Кухненският бокс е наистина малък и притежава само най-необходимото за направата на бърза вечеря например. Обзавеждането е решено в черен матов цвят, което придава елегантност на стаята, а стъкления кухненски плот създава илюзията за по-голямо пространство.

Основното пространство в апартамента изпълнява ролята, както на хол, така и на спалня. Фокусната точка в помещението е красива стелажна единица, в центъра на която е вграден телевизора, а една от основните и функции е да разделя двете основни зони една от друга. Множество декоративни аксесоари служат за добавяне на индивидуалност към иначе минималистичния интериор на пространство.

Стените са бели, прозорците големи, а това от своя страна позволява на потока от естествена светлина да се докосва до всяка повърхност. Хитро и интересно е скриването на дъската за гладене зад огледалото, както и мястото за съхранение на багаж, представляващо ниша в пода.  

Банята е също толкова опростена и изпълена с минималистична елегантност.