Изкуство и Общество

Стрелба в мюнхенското метро

Няколко души са били ранени, включително полицейски служител, при стрелба в станция на мюнхенското метро. Инцидентът е станал в „Унтерфьоринг“ около 08:30 часа местно време. Мъж е извадил огнестрелно оръжие и е открил стрелба, ранявайки няколко души.

Стрелецът е задържан от силите за сигурност. Към момента мюнхенската полиция не разкрива повече подробности. Според един свидетел нападателят е взел оръжието на един от полицейските служители и открил стрелба.

Районът беше отцепен от силите за сигурност. Разследването по случая продължава. Свидетел разкри пред „Билд“, че е чул пет изстрела.

Полицията изключи версията за терористично нападение. Няма признаци задържаният да е част от терористична клетка, разкри говорител на полицията в баварската столица.

Раненият полицейски служител е в тежко състояние. Нападателят също е бил ранен. Заради стрелбата към станцията на подземната железница бяха изпратени полицейски хеликоптери и тежко въоръжени полицаи. Ситуацията вече от под контрол, обявиха от полицията в Мюнхен.

Мерките за сигурност в Германия остават засилени след серията терористични атентати в Европа през изминалите месеци.