Интериор

Фестивално лято на старозагорската опера

Богато на събития е Фестивалното лято на Държавна опера-Стара Загора. На 1 юли на сцената на амфитеатъра в курортния комплекс „Марина Диневи“ в Свети Влас младият, многонационален балет на Държавна опера-Стара Загора ще гостува за първи път на Международния Фестивал на изкуствата със спектакъла на балета „Делвата“ по музика на Алфредо Казела и хореография на Флавио Бенати.

Гостите на курортното селище Свети Влас ще се насладят на атрактивната танцова комедия в ярки цветове в духа на Сицилия.Същата вечер – 1 юли, от 19.00 часа Държавна опера-Стара Загора ще представи на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ в София спектакъла на операта „Бохеми“ от Пучини. Диригент Ивайло Кринчев, режисьор Огнян Драганов. В главните роли участват Беса Лугичи /Косово/, Михайло Малафи /Украйна/, Ивайло Джуров, Руси Ников, Деси Стефанова, Теодор Петков и др.

Операта „Кармен” от Жорж Бизе е изборът на Държавна опера-Стара Загора за второто издание на „Опера на стадиона“. Грандиозната продукция на любимото оперно заглавие ще бъде представена на 6 юли от 21.00 часа на специално построена огромна сцена на стадион „Берое“ – Стара Загора.

Почитателите на оперното изкуство ще бъдат зарадвани с участието на оперната прима Веселина Кацарова в ролята на Кармен. Световната певица, която от 2016 година е и Артистичен директор на Старозагорската опера, покани да ѝ партнират звездн…