Изкуство и Общество

Стрелба в американска военна база

Американска военна база в Хънтсвил, Алабама, беше затворена от силите за сигурност. Има съобщения за стрелба, съобщи „Фокс нюз“.

Хората са били инструктирани да бягат и да се скрият. Говорител на базата „Редстоун“ заяви, че това не е част от учение, а реална тревога. Всички входове към военната база са били затворени заради създалата се ситуация. Няма информация за пострадали, но властите все още водят разследване.

В базата са разположени повече от 40 000 служители. Военната база се разпростира на 30 000 акра. Смята се, че е чута стрелба около центъра „Спаркман“, където се помещава седалището на Авиационния и ракетен команден център.

Няколко политици обявиха, че следят отблизо случващото се край Хънтсвил. Губернаторката на Алабама Кей Ивий също заяви, че следи ситуацията. Инцидентът се случва ден, след като в базата беше проведено учение за справяне с активна стрелба. Този път обаче не става въпрос за тренировка.

Военните съоръжения са създадени през 1941 година, в тях се произвеждат муниции и токсични химикали по време на Втората световна война, посочват американските медии.

Очаквайте подробности!