Интериор

Просторен апартамент с модерен и добре планиран интериор [79 м²]

Жилището, което ще ви представим днес се намира в жк. „Богородски“ – сравнително нов квартал на Москва с удобно разположение. Апартаментът е тристаен, с големина от 79 м² , собственост на семейство с две деца, а дизйанера стоящ зад интериорния проект е Елена Савченко.

Интериорът представлява интересна и добре реализирана смесица на строг минимализъм с индустриални акценти. Основните цветове, които са избрани за почти всички жилищни пространства са в неутралната палитра – бяло, сиво и кафяво, което в 90% срещаме в лицето на дървените елементи и довършителни материали с богата текстура. Разбира се, не липсват и цветови акценти, но те са ползвани по-пестеливо, което е типично за стила на минимализма.

Във дневната зона откриваме една тухлена стена, върху която е позициониран телевизора, и която вкарва доза индустриално усещане в интериора. Срещу нея е разположен голям и удобен диван в интересен нюанс на синьото, който няма как да остане незабелязан, а комфорта при сядане, който предлага със сигурност е голям.

Разделител между дневната зона и кухнята се явява високата бяла трапезарна маса, която предлага пет седящи места, за всеки член от семейството. Над нея са монтирани три висящи осветителни тела, които освен че осветяват мястото за хранене са и интересен декоративен елемент, допълващ цялостната визия на стаята. Освен от масата, двете зони са разделени и чрез използването на различни подови настилки, като при кухненския бокс е използван гранитогрес (същия, като този, използван в коридора), а в дневната зона е поставен дървен под с текстура, подобна на тази, използвана в кухненското обзавеждане.

Другата стая, която е интересна и която ще ви покажем е детската. Тя е с прилични размери, предлага двуетажни легла (по желание на собствениците или по-скоро на техните деца), удобно бюро за двама, малка библиотека и уред за активна гимнастика. Интересното в стаята е превръщането на една от стените в голяма карта на света, което освен страхотна декорация е и чудесен начин да привлече вниамнието на децата и да ги насърчава към любознателност и интерес към света около тях.