Изкуство и Общество

И от небето заваляха… „Хъмви“-та (ВИДЕО)

Сержант от американската армия е обвинен за участието си в зрелищното унищожаване на три военни превозни средства, които са паднали на земята през миналата година. Инцидентът станал по време на учение с парашутни скокове в Германия.

Хуан Мартинес, говорител на 173-та въздушна бригада заяви, че сержант Джон Шипър от 1-ви батальон е обвинен в унищожаване на държавна собственост и фалшифициране на официално изявление

Оператор е заснел инцидента, който се случил на 11 април 2016 г. по време на тренировъчно упражнение на полигон в Германия.

Трите бойни „Хъмви“-та, всяко от които може да струва до 220 000 долара, се измъкват от техните парашутни колани, след пускане от транспортни самолети „C-130 Hercules“ заедно с оръжия и комуникационно оборудване.

HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle – високопроходима многоцелева колесна машина), или просто „Хъмви“, е американски военен джип

Видеоклипът е гледан повече от милион пъти в YouTube. На него ясно се чува как войниците се смеят на заден план, докато „Хъмви“-тата се спускат на земята.