Изкуство и Общество

Смъртни заплахи към жена, уринирала върху американското знаме

Американка получи смъртни заплахи, защото в Деня на независимостта уринира върху американското знаме и качи видеото в интернет, съобщи Би Би Си.

Емили Ланс от Филаделфия си навлече гнева на мнозина, след като уринира върху знамето и напсува Америка и „ш*бания флаг“. За главата й дори беше обявена награда от $3000.

След разразилия се скандал жената изтри акаунта си от социалната мрежа Фейсбук. Преди това тя сподели, че нейните близки също са станали обект на заплахи.

Уринирането върху американското знаме не е незаконно в Щатите. Много потребители обаче приеха присърце действията на американката и я заплашиха дори с убийство.

Емили Ланс описва себе си като анархистка. Преди тя е публикувала постове в социалните мрежи, в които твърди, че атаките на 11 септември 2001 година са „вътрешна работа“.

„Свободата на изразяване означава, че мога да правя каквото си искам, стига да не навредя на друг физически. И не, вашите скъпи чувства не са от значение, това е ваш проблем“, написа американката на доброжелателите си.