Изкуство и Общество

Груевски подхвана България и Заев

Бившият македонски премиер Никола Груевски отправи остра критика към правителството на Зоран Заев, за това, че е готово да приеме всички условия на България и Гърция. Това той заяви пред младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ. Обръщението е публикувано в сайта на партията.

„Представители на правителството отидоха за един ден и договориха нещо, за което никъде не поясняват точно какво е. Това е тайна. Само, че в България празнуват. Никой не дава яснота.

Външният министър се върна попарен след посещението си в Гърция. В същото време казваше, че аз съм пречка за разрешаването на спора с името.

Вероятно от СДСМ разчитат да излъжат отново избирателите на местните избори. След това ще приемат всички условия на България и Гърция. Все ни обещават отворени дебати.

Обясняват ни, че всичко ще се реши след местните избори през следващата година. Ще видим тогава какво ни готвят“, заяви Груевски.

Македонският премиер Зоран Заев беше на посещение в България през миналия месец. Тогава той договори с премиер Бойко Борисов договор за добросъседство. Това обаче не се прие добре от опозицията.