Изкуство и Общество

Ким Чен-ун разпуска сред народа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун посети концерт, на който беше посрещнат с поп-музика и аплодисменти по повод успешното изстрелване на първата междуконтинентална балистична ракета на страната, предаде АР.

Водеща на концерта беше „Моранбон бенд“, женска група, чиито участнички са подбрани лично от Ким. Бандата често служи като „мекото“ лице на режима, отбелязва агенцията.

След изпълнените произведения бяха „Песен за ракетата Хвасон“ и „Нека ни завиждат“, съобщава Корейската централна телеграфна агенция.

В Пхенян бяха организирани серия от празнични събития по повод изстрелването на ракетата „Хвасон-14“ на 4 юли. Смята се, че тя може да достигне Аляска и дори по-далеч. Концертът се състоял в неделя пред препълнена зала.

Много от зрителите носеха униформи. На записи от концерта, излъчени по корейската телевизия, се вижда как публиката не спира да аплодира Ким.

Южнокорейското разузнаване не вярва, че Северна Корея е създала междуконтинентална балистична ракета, която може да навлезе повторно в атмосферата, съобщи Reuters.

„Предвид, че КНДР няма обекти за изпитание на технологията за повторно навлизане в атмосферата, агенцията смята, че Северна Корея все още не се е сдобила с тази технология“, смятат в Сеул.

До две години Северна Корея ще може да изстреля до Калифорния ракета с 500 кг заряд, заяви Джон Ши…