Изкуство и Общество

Русия изстрелва ядрени ракети дори и без Кремъл

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че не е особено притеснен от Съединените американски щати и мощта на техните въоръжени сили.

„Америка не е достатъчно силна, за да гледаме на нея като враг на Русия. Ние имаме силно правителство и сме ядрена сила. Дори властите да бъдат напълно унищожени, то нашите ядрени ракети ще бъдат автоматично изстреляни“, заяви Кадиров.

В интервю за HBO чеченският лидер говори за автоматичен запуск на руския ядрен арсенал. По-късно той посочи, че това не са само думи, а „ние ще го направим“, ако се стигне до военен конфликт.

„Америка води антируска политика и против ръководителите на страната. Те знаят, че аз съм готов да дам живота си за Русия, и че имам добра армия, която може да се отбранява и да атакува“, посочи чеченският лидер.

Рамзан Кадиров бе помолен да коментира и информацията, че хомосексуалисти са задържани и измъчвани в Чеченската република. По-рано през тази година скандинавски страни дори започнаха набирането на средства за евакуацията на чеченските гейове.

„Това е нонсенс. Ние нямаме такива хора тук, нямаме гейове. Ако има някакви, отведете ги в Канада. Те са дяволи, не са хора“, заяви Кадиров.