Изкуство и Общество

Тръмп достигна дъното! Рекордно ниско одобрение

Американският президент Доналд Тръмп е държавният глава с най-нисък процент одобрение в Щатите за последните седемдесет години, сочи ново проучване на „Вашингтон поуст“ и „Ей Би Си нюз“.

Сондажът е направен по телефона между 10 и 13 юли, като в него са взели участие 1001 възрастни. Сравнени са процентите на одобрение на американските президенти за първите шест месеца на тяхното управление.

За последните седем десетилетия не е имало президент на Щатите, който в първата половин година от встъпването си в длъжност да е толкова неодобряван от своите сънародници.

Едва 36% от анкетираните посочват, че гледат положително на направеното от американския президент. Джералд Форд беше последният американски лидер с подобни проценти – през 1975 година едва 39% го харесваха.

Президентите Барак Обама и Джордж У. Буш са имали процент на одобрение 59% в първите шест месеца от управлението си, посочват авторите на допитването.

Междувременно стана ясно, че 60% от американците са сигурни, че Русия се е намесила на президентските избори през миналата година, които бяха спечелени от републиканеца.