Интериор

Малка кухня с трапезария и офис на балкона в панелен апартамент

В този материал ще ви покажем интериорният дизайн на една малка, скромна,  но функционална и стилна кухня, чиито ремонт е завършен наскоро. Стаята е част от панелно жилище в стар жилищен блок, но както сами ще се убедите, добре обмисления план за разположението на мебелите и правилния подбор на довършителни материали и цветове са направили мястото не само удобно и функционално, но и много стилно и гостоприемно.

Въпреки скромните размери на помещението, в него са поместени компактен, но практичен кухненски бокс и една прилична трапезарна маса за четирима, а малкия балкон е превърнат в страхотен домашен офис – скромен, но напълно оборудван, за да предложи удобно място за реализация на проекти, работа от вкъщи и сърфиране в мрежата.


Основните цветове – светло бежово и венге са избрани така, че да контрастират по между си, създавайки една динамична жилищна среда. Усещане, което е подсилено и от присъствието на черните електроуреди с гланцирано покритие в лицето на високия хладилник LIEBHER и масивния аспиратор Elica OM от висок клас. За да се разведри обстановката е използван и много свежо зелен акцентиращ цвят, който е внимателно подбран, така че да е перфектното допълнение към основните цветове.

Интересно решение за спестяване на място и внасяне на допълнителен комфорт и удобство, забелязваме в лицето на един интересен рафт, предназначен за поставяне на чаши и прибори за масата, монтиран точно над нея.