Интериор

Какво можем да постигнем, ако приобщим балконът към малката кухня

Несъмнено не всеки от нас притежава мечтаната кухня, а когато става дума за размерите и, голяма част от вас сигурно могат спокойно да се оплачат от недостатъчното място в помещението с най-голямата нужда от пространство. В тази статия ще ви покажем един нагледен пример, за това какво можем да постигнем, ако към тясната кухня прибавим и площта на тесния балкон.

В този случай, интериорът на кухнята е станал много по-просторен, работното пространство и свободата на движение са се увеличили драстично и дори е осигурено място за създаването на кът за почивка. Тайната на добрите резултатите се крие на първо място в правилното позициониране на мебелите, както и на добрия подбор на цветове в интериора на кухнята.

В кухнята, като основни цветове са използвани бяло и няколко сиви тонове. Това решение е много подходяща за малки помещения, тъй като позволява да се увеличи пространството, макар и само визуално. За да се създаде усещане за динамика, както и за да се повдигне духа в помещението е използван и акцентиращ цвят в лицето на оранжевото, в което са решени трегера и основната стена на бившия балкон.

Масата за хранене е под формата на висок и удобен бар плот, който изглежда като продължение на кухненското оборудване и е поставен на мястото на някогашната стена, разделяла кухнята и балкона. В кухнята е създаден и кът за отмора, включващ малък диван без гръб с разпилени цветни възглавници отгоре му. Към него е прибавена малка, но удобна масичка за кафе, чиято форма позволява да се прибира плътно до дивана.

Там, където някога е бил балконът, в момента са създадени две ниши, като в един е поставена система за съхранение и частта от работна зона на кухнята. От друга страна,  в нишата е фиксиран малък работен плот, който може да се използва като бюро, превръщайки тази област в удобно работно място, благодарение на изобилието от естествена слънчева светлина, идваща от големите прозорци.