Интериор

Малко студио със стилен и изключително практичен интериор [25 м²]

В статията разглеждаме едно супер малко жилище, което благодарение на новия си интериор може да предложи на своите собственици комфортна жизнена среда с рационално подреждане на мебели и много места за съхранение на предмети. Малкото жилище е тип студио и разполага с големина от скромните 25 м², които са съсредоточени в едно основно пространство, малък коридор и баня.

Основното пространство  е разделено на няколко функционални зони, включително малък кухненски бокс, жилищна зона и работно пространство. Разделението на зоните е осъществено посредством използването на различни подови настилки, както и чрез създаването на тавани с различни нива и различни осветителни тела.

Едната от стените на апартамента е изпълнена с вградени гардероби и различни места за съхранение, като в нея е оформена и зона за отдих, представляваща ниша, в която е поставен разтегателен диван с функция за удобен сън. Срещу дивана виждаме напълно оборудвано работното място с компютър и нужната му периферия, разширена маса и рафтове за книги и фирмени указатели.

Откроява се лъскав бял дървен плот, а над него е изграден интересен TV панел, който формира зрителния център на хола. За да увеличи визуално помещението, е избрана ярка цветова схема, представляваща комбинация от млечно бял цвят и текстура на естествено дърво, което от своя страна помога да се създаде уютна и топла атмосфера.

Кухненският бокс е U-образен, предлагащ стилно обзавеждане в минималистичен стил с вградени електроуреди и малко, но практично работно пространство. Кухненската зона завършва с удобен бар плот, който изпълнява ролята на маса за хранене. Въпреки че предлага скромните две седящи места, дървеният бар е много стилен и практичен, а висящите над него черни осветителни тела добавят доза елегантност в интериора.

Банята предлага светлоотразителни стъкла и огледални повърхности, които създават илюзията за повече пространство, което определено липсва тук. Както и в останалата част от студиото, така и в банята, има елементи с дървовидна структура, които придават на интериора много стил и елегантност.