Интериор

Недискретно: Това е новото Suzuki Jimny

В интернет пространството изтекоха папарашки фотографии, показващи новият облик на Suzuki Jimny. Снимките са направени по време на закрита дилърска презентация. Новото поколение на Jimny ще започне да се произвежда от пролетта на 2018 година.

Както се вижда от заснетите слайдове, дизайнерите още повече са наблегнали на т.нар. ъгловат дизайн, като идеята е да се придаде още по-мъжествен облик на всъдеходчето. Съдейки по снимките, може да се предположи, чие габаритите не са променени много.

На пръв поглед автомобилчето е станало по-широко, което ще се отрази и на простора в салона. Квадратният дизайн е пренесен и във вътрешността на колата. Салонът впечатлява с утилитарен стил, в който са интегрирани неизбежните модерни елементи като сензорен екран и електронни дисплеи във „врътките“ за климатичната инсталация.

Що се отнася до ТТ данните на модела, то те все още не са ясни. Предположенията са, че Suzuki Jimny ще запази конструкцията на рама, целите мостове и понижаващите предавки. Преработена обаче ще е 4х4 системата, която вече ще е далеч по-универсална, но какво ще бъде монтирано между осите – диференциал или муфа, за сега не е известно.

Базов двигател ще е еднолитровият трицилиндров мотор с турбокомпресор Boosterjet, разполагащ с мощност от 111 конски сили. В Япония ще се предлага и още по-слаб агрегат с обем 0.7 литра и мощност 64 коня. На по-консервативните пазари Jimny ще се п…