Интериор

Модерен и изчистен дизайн на малка кухня и хол в едно помещение

Голяма част от вас предпочитат всекидневната и кухнята да са поместени в едно помещение, а и в интерес на истината това е един удобен и практичен вариант. Двете зони, в които прекарваме най-голямата част от времето си у дома, делящи едно помещение, е все по-удачен вариант, като причините за това са много.

На първо място, начинът ни на живот предполага именно това: дълъг работен ден; прибиране в къщи; приготвяне на храна; вечеря; разпускане на удобния диван, а когато и трите зони са поместени на едно място, всички процеси обвързани с тази последователност са много по-лесни, удобни и приятни.

В днешната статия ви показваме един току що завършен интериорен проект на едно такова помещение, обединило в себе си дневна зона, кухненски бокс и малка трапезария. Големината на стаята е с обща площ 22 м², а разпределението на пространството е приблизително по равно между двете основни зони.

Дизайнът на помещението е изчистен в светли, не ангажиращи цветове, с преобладаващ бял цвят. Подът и в двете зони е покрит от висококачествен ламиниран паркет със светла дървена текстура, стените и таваните са в бяло, като между тях са поставени тъмно сиви первази, открояващи ги един от друг и добавяйки доза контраст в бялата обстановка. Две от стените са решени в сурова, бяла тухлена текстура, която внася в интериора индустриален мотив.

Кухненското обзавеждане също е в бяло и е с изключително изчистен дизайн. Работният плот е от светло масивно дърво, което е в пълна хармония с текстурата на подовата настилка, а стената зад плота е облечена в типичната за интериора текстура, имитираща бяла тухлена зидария. Пред кухненския бокс е позиционирана малка кръгла маса с плот от матирано стъкло, придружена от три стола – конфигурация, напълно достатъчна да задоволи потребностите на двамата собственика.

Дневната зона се намира точно до големия прозорец, което я прави светла и просторна, въпреки скромното пространство, върху което е разположена. Обзавеждането там отново е семпло, включва удобен диван с прилични размер, малка черна масичка за кафе, а срещу тях, както в повечето холове е разположен телевизора.

И накрая, но не на последно място обръщаме внимание и на осветлението в стаята. Тук осветителните тела са подбрани внимателно, така че да осигуряват нужното количество светлина и дизайнът им да е перфектния завършек на интериора. Над трапезарната маса е монтиран сет от шест бели осветителни тела с еднаква овална форма, но различни размери, които създават един приятен визуален акцент в тази зона. В дневната откриваме един основен полилей със закачлива форма, както и подвижно осветително тяло в черно, което е предназначено за акцентиращо осветление при четене на книга, позиционирано над дивана.